Nu mâncați pepenii crăpați pe nijloc! Iată cu ce vă puteți confrunta

Pepenii sunt cele mai consumate fructe de sezon. Fiind adorați atât de copii, cât și de adulți, pepenii sunt chiar recomandați în perioada verii, conținând multă apă și hidratând organismul.

Tocmai de aceea, este important să cunoaștem câteva aspecte importante înainte să cumpărăm un pepene, mai ales că nu putem vedea dacă este perfect fără să-l tăiem.

Cum alegem pepenele perfect
Unele dintre cei mai importanți factori sunt legați de formă, de aspect și de culoarea codiței. În primul rând, un pepene trebuie să fie greu. Atunci când îl ridicați și vi se pare mai greu decât ar părea inițial, atunci pepenele este bun.

Fiți atenți la pata galbenă a pepenelui. Această pată denotă dacă pepenele este copt sau nu. Așadar, căutați pata galbenă, în partea opusă codiței. Dacă acea pată este verde sau albă, atunci pepenele nu este destul de copt. În plus, coaja trebuie să fie lucioasă.

Tot cu scopul de a vă asigura că pepenele este copt, puteți să bateți cu degetele în el. Dacă sună a gol, atunci penele este tocmai bun de consumat. De asemenea, căutați pepeni în formă rotundă sau ovală, evitându-i pe cei cu formă asimetrică!

De ce nu trebuie să consumăm pepenii crăpați pe mijloc

Fiecare familie încearcă să introducă în alimentație fructe și legume sănătoase. Tocmai de aceea, este important să știți să le deosebiți pe cele crescute natural, de cele crescute cu ajutorul îngrășămintelor chimice.

Mulți agricultori încearcă să grăbească creșterea pepenilor cu ajutorul agenților de accelerare. Unul dintre semnele pepenilor crescuți sintetic este crăpătura de pe mijlocul miezului.

În cazul în care pepenele are o astfel de crăpătură, atunci s-au folosit îngrășăminte chimice în creșterea lui.