Fiica Adrianei Iliescu a absolvit liceul șefă de promoție. Eliza vrea să studieze la două facultăți: „Nu-mi place să mă laud”

Eliza Maria Iliescu e fiica Adrianei Iliescu, cea considerată cea mai bătrână mamă din România.

Tânăra a absolvit liceul, urmează să susțină examenul de bacalaureat și, într-un interviu pentru Impact, ea a dezvăluit că vrea să urmeze cursurile a două facultăți din România.

Are 17 ani și știe deja ce carieră își dorește să urmeze.

Eliza Iliescu nu se laudă cu rezultatele ei, dar a absolvit liceul cu o medie generală aproape de 10. „Nu-mi place să mă laud cu asta! Așa că nu vă voi spune exact media mea generală.

Să zicem că e de peste 9.50!”, a spus tânăra, care nu s-a considerat niciodată vedetă, deși de multe ori ea și mama ei au ocupat primele pagini ale ziarelor. „Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă.

Dimpotrivă am fost și sunt un om normal. Colegii și profesorii mei așa cred că m-au privit. Și eu la fel pe ei, ca pe niște oameni normali. Uneori însă am aflat că există și excepții. Nu-mi face nicio plăcere să vorbesc despre asta și vreau ca lumea să mă considere un om normal, așa cum îi văd și eu pe cei din jurul meu”, a mai spus Eliza Iliescu pentru Impact.

În prezent, fiica Adrianei Iliescu studiază pentru examenul de bacalaureat și nu are emoții. „M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții!”, spune tânăra, care se gândește deja la facultate. Vrea să se înscrie la două, în România. „Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate.

Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei”, a mai declarat ea. Adriana Iliescu a împlinit de curând 84 de ani. Fosta profesoară de română a devenit mamă la 66 de ani, fiind considerată cea mai bătrână mamă din România. Adriana Iliescu are o pensie moderată și din aceasta încearcă să o susțină financiar pe fiica ei, Eliza, care în curând va fi studentă.