Elena Udrea va fi extrădată în România. “Se pare că nu există justiţie pentru mine”

Elena Udrea va fi extrădată din Bulgaria şi adusă în România, unde va trebui să-şi ispăşească cei şase ani de închisoare. Decizia a fost luată de judecătorii bulgari.

Elena Udrea va fi extrădată. Decizia este definitivă
Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea. Aceasta va fi extrădată în România. Verdictul este definitiv.

“Se pare că nu există justiţie pentru mine nici în România şi nici în Bulgaria. Voi veni cu un mesaj în scurt timp. S-au făcut presiuni asupra judecătorilor”, a declarat Elena Udrea la ieşirea de la proces.

Decizia a fost luată vineri după-amiază în procesul privind punerea în aplicare a mandatului european de arestare, după condamnarea definitivă în dosarul Gala Bute.

Tot vineri, Elena Udrea a cerut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu condiția să fie liberă în Bulgaria până la pronunțarea acesteia.

“Doresc să solicit instanţei să pună această întrebare, având în vedere că există în acest moment în nenumărate ţări din UE situaţii similare cele ale cetăţenilor români în care s-a luat decizia de netrimitere în România, în cazul unor încălcări şi unor abuzuri. Abuzuri mult mai slabe decât în cazul meu. Consider că la nivelul UE ar trebui să existe o decizie care să reglementeze unitar pentru toate ţările UE răspunsul instanţelor din ţara unde se judecă cererea de predare. Nu ştiu juridic să explic mai bine, rugămintea este ca această întrebare să fie trimită către CJUE, însă doar cu condiţia în care să aştept în libertate răspunsul CJUE. Este cunoscut că judecata la CJUE durează minim câteva luni până la un an-doi, iar varianta ca eu să aştept acest răspuns în stare de arest ar însemna ca eu să continui să fiu într-o stare de detenţie, în baza unei hotărâri ilegale, pronunţată de un tribunal nelegal constituit în România. Rugămintea mea este ca această întrebare să fie acceptată doar dacă se admite ca răspunsul să-l aştept pe teritoriul Bulgariei, dar cu o altă măsură decât arestul preventiv”, a spus Udrea, în instanţă.