Ce se intampla cu Ileana Stana Ionescu. Actrița a ajuns la 85 de ani

Generația de aur este reprezentată de actori și artiști de excepție, pe care trebuie să îi protejăm în continuare pentru bogăția pe care au adus-o acestei țări. Ileana Stana Ionescu este una dintre cele mai cunoscute și iubite actrițe ale acestei categorii, care de curând a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani.

Ileana are probleme de sănătate
Ileana Stana Ionescu este una dintre cele mai cunoscute actrițe de la noi din țară. Se laudă cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 60 de ani. Ea a interpretat sute de roluri în teatru, film sau scenete de televiziune și a primit o mulțime de premii importante. Și-a iubit mult meseria și a fost foarte fericită că a avut ocazia să realizeze atâtea.

„Am jucat de toate, de toate şi pentru toţi. Și pentru teatru de copii. Ce să spun? Am avut o şansă nebună, au avut o generozitate din punctul ăsta de vedere nemăsurată, pentru că am avut ocazia să fac tot felul de drăcii. Şi dincolo de drăcii, şi lucruri foarte speciale şi serioase. Adică am avut ocazia să joc mult. Mult şi de toate!”, spunea actrița.

Mai mult, ea a fost parlamentar şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, precum şi membru al grupului parlamentar de prietenie cu Italia.

Actrița a ajuns acum la venerabila vârstă de 85 de ani. Locuiește cu soțul său, actorul Andrei Ionescu și se descurcă foarte greu. În ultima perioadă nu au mai ieșit din casă prea mult de teama nemilosului virus, dar și pentru că obosesc foarte repede din cauza vârstei.

Ileana nu ar avea o afecțiune exactă, o boală grea, ci probleme apărute odată cu vârsta. Nu mai are aceeași energie ca în trecut, dar este dornică să trăiască mult și are grijă de ea. Apropiații spun că ar fi angajat pe cineva să îi îngrijească pe ea și soțul ei, pentru că nu se mai descurcă singuri.

lleana Stana Ionescu s-a retras din activitate
Ileana Stana a decis să se retragă din activitate în urmă cu câțiva ani. Aceasta a simțit că nu mai poate face față spectacolelor și a decis să își trăiască în liniște bătrânețea, alături de soțul ei.

Un alt lucru care o afectează enorm pe actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti este faptul că nu reuşeşte să îşi vadă unicul copil decât de două ori pe an, Andrei fiind medic în Statele Unite ale Americii. Deși păstrează legătura destul de des, și-ar dori să îl aibă aproape mai des.

„Când vorbim la telefon și ne facem declarații, totul e perfect. Dar simt nevoia atingerii lui”, spunea Ileana Stana Ionescu.