Lovitură grea pentru Ion Iliescu. Ce se întâmplă cu fostul președinte

Ion Iliescu primește o lovitură grea de la Guvern care a cerut anularea carnetului de revoluționar. Este știrea zilei în România. Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist, instaurat în România, din subordina Guvernului, a decis să-i retragă lui Ion Iliescu titlul de luptător la Revoluție.

Ion Iliescu va rămâne fără titlul de luptător la Revoluție
Membrii Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România au votat, în unanimitate, să îi retragă lui Ion Iliescu carnetul de revoluționar.

(…)De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945 – 1989 au deținut cel puțin o demnitate sau o funcție de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau național ale Partidului Comunist Român, motiv pentru care, în unanimitate, decide demararea procedurii administrative de anulare a certificatului LRM, a arătat comisia.

Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist vrea să îi retragă titlul lui Ion Iliescu pe motiv că acesta a deținut funcții de conducere în aparatul de stat comunist, în condițiile în care legea 341/2004 nu permite acordarea acestei calități persoanelor cu astfel de funcții.

Ion Iliescu a fost membru al comitetului central al Partidului Comunist Român (PCR) și șef al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

Ion Iliescu rămâne fără o serie de beneficii conferite de titlul de luptător la Revoluție
Ion Iliescu își va pierde, totodată, și beneficiile care vin la pachet cu titlul de luptător la Revoluție. Este vorba despre prioritatea la închirierea şi cumpărarea de locuințe din fondul de stat, atribuirea fără plată a locurilor de veci în cimitir, acces gratuit la tratament și consultații în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătății şi Ministerului Apărării Naționale, medicamente gratuite, acces gratuit la sanatorii și baze de tratament aparținând Ministerului Sănătăţii și multe altele.

Potrivit Wikipedia, Ion Iliescu a intrat în Uniunea Tineretului Comunist în 1944 și în Partidul Comunist Român în 1953 unde a avansat în carieră devenind secretar al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist din 1956 și membru al Comitetului Central al PCR.

La 19 august 1956 a fost ales președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior a devenit șef de secție la CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC.