Săpunul insecticid natural care te scapă de muște, țânțari sau gândaci

Datorită săpunului insecticid, controlul insectelor cu corp moale din grădină și de pe plantele de apartament nu a fost niciodată mai ușor! Iată o rețetă simplă pentru a vă face propriul săpun insecticid de casă, folosind ingrediente obișnuite de uz casnic.
Rețetă de săpun insecticid de casă

Cel mai simplu săpun insecticid nu este altceva decât o soluție de săpun de 2%. Pentru a face acest lucru acasă, veți avea nevoie de:

Pulverizator: Orice sticlă de pulverizare curată sau pulverizator de grădină va funcționa bine pentru pulverizarea săpunului insecticid. Asigurați-vă că pulverizatorul sau sticla nu a fost folosită pentru erbicide.

Săpun pur: Folosiți un săpun lichid pur, cum ar fi săpunul de ulei de măsline, sau un săpun complet natural. Ingredientul activ din săpunul insecticid provine din acizii grași din grăsimea animală sau din uleiul vegetal, așa că este important să folosiți unul adevărat. Nu folosiți detergenți (care nu sunt de fapt săpunuri), săpunuri de vase sau orice produse cu degresanți, hidratanți pentru piele sau substanțe chimice sintetice.

Apă pură: Apa de la robinet este bună pentru a face săpun insecticid. Dacă aveți apă dură, este posibil să doriți să folosiți apă îmbuteliată pentru a preveni formarea de spumă de săpun pe plantele dvs.

Pentru a face săpun insecticid de casă 2%, amestecați împreună:

5 linguri de săpun la 5 litri de apă, două linguri de ulei vegetal și două linguri de oțet.
Variații ale rețetei de săpun insecticid

Ca orice alt remediu de casă, există tot atâtea variante ale acestei rețete câte variante sunt și grădinarii! Poți încerca și tu:

Soluție diluată: Dacă spray-ul provoacă daune sau vă arde frunzele plantelor, reduceți cantitatea de săpun la jumătate și încercați o soluție de 1%. Aceasta este concentrația care se găsește de obicei în spray-urile comerciale. Soluția mai ușoară ar putea fi mai puțin eficientă, dar este mai blândă cu plantele.

Ulei de gătit: Pentru a ajuta soluția să se lipească puțin mai mult timp, adăugați la amestec două linguri de ulei ușor de gătit (cum ar fi cel de porumb, canola, măsline sau șofrănel) la fiecare galon de apă.
Oțet: Pentru a face un spray care să vizeze și otrăvirea, adăugați la amestec o linguriță de oțet de cidru la fiecare galon de apă.

Usturoi sau piper: Pentru a ajuta la respingerea insectelor mestecatoare, adăugați la amestec o linguriță de piper roșu și/sau usturoi măcinat la fiecare galon de apă.