Peste jumătate din țară sub atenționare meteo Cod Galben! Vijelii și grindină

Meteorologii au emis un nou mesaj de vreme rea care vizează peste jumătate din țară. Este vorba despre un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care rămâne valabil până duminică, 5 iunie, ora 03.00. Iată ce spun meteorologii!

Cod galben de vreme rea
Atenționarea tip cod galben este valabilă în intervalul sâmbătă, 4 iunie, ora 12.00 – duminică, 5 iunie, ora 03.00. Potrivit specialiștilor Administrației, în intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Oltenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp, iar meteorologii anunță că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și duminică (5 iunie) în special în jumătatea de sud-est a țării.

Prognoza pentru București
Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru Municipiul București, pentru intervalul 04.06.2022, ora 12:00 – 05.06.2022, ora 06:00. Aflăm de la meteorologici că în Capitală vremea va fi călduroasă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul nopții.

De asemenea, probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Potrivit estimărilor generale pentru întreg teritoriul, temperaturile vor creşte semnificativ, astfel că vremea va deveni călduroasă la sfârşitul săptămânii, cu maxime termice de 32…33 de grade şi minime de 15…21 de grade, în medie regională, determinând disconfort termic ridicat, în zonele de câmpie.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va mai pondera, dar va
caracteriza o vreme caldă în majoritatea zilelor (medii ale valorilor diurne de 26…29 de grade).