Ministrul Muncii anunță majorarea tichetelor de masă. Cât vor valora acestea

Ministrul Muncii a făcut un anunț important pentru angajații români. Tichetele de masă- hrană vor fi majorate, după decizia Guvernului, cu 10 lei. Potrivit spuselor lui Marius Budăi, în cursul săptămânii viitoare amendamentul cu majorarea va trece prin Parlament.

Tichetele de masă vor fi majorate
Executivul a decis ca valoarea tichetelor de masă să crească de la 20,17 lei la 30 de lei. Ministrul Muncii a anunțat că măsura majorării intră în vigoare săptămâna viitoare și va fi valabilă începând cu luna iulie 2022. Majorarea este menită să vină în sprijinul populației greu încercate de noile creșteri de prețuri la alimentele de bază. Potrivit Institutului Național de Statistică, în ultimul an, alimentele s-au scumpit cu aproape 10%, dar sunt și cazuri unde creșterea a fost de până la 30%.

Tichetele de hrană vor fi majorate. Săptămâna viitoare va trece amendamentul prin Parlament, amendament pe care l-am lucrat personal. Dăm posibilitatea ca să se acorde de la 1 iunie acea majorare de până la 30 de lei. Am textul scris, l-am depus deja la Parlament, a precizat ministrul, vineri seară, la emisiunea Exces de putere, la Antena 3.

Măsuri sociale care intră în vigoare la 1 iulie
Guvernul României a anunțat un nou set de măsuri sociale menite să vină în ajutorul populației, în contextul valului de scumpiri la energie, gaze naturale și alimente. Astfel, de la 1 iulie Guvernul amână pentru 9 luni ratele la bănci pentru populație și companiile cu dificultăți financiare. Vor putea beneficia de această măsură cei care demonstrează că le-au crescut veniturile.

De asemenea, Executivul va acorda un sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei, categorie în care se încadrează aproximativ 3,2 milioane de români.

Guvernul și-a propus diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială, precum și suspendarea angajărilor la stat.

Alte măsuri anunțate de Executiv: creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei; o creștere de câteva sute de lei a salariului personalului TESA, al profesorilor și polițiștilor.

O altă măsură vizează acordarea unui „sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public”