Incendiu de proporții la un spital de copii. Peste 200 de adulți și copii au fost evacuați

Un incendiu major a avut loc la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Mai multe echipaje de salvare au intervenit, după ce a fost semnalat faptul că sunt degajări de fum la etajul 1. Au fost evacuați 50 de copii și 150 de persoane adulte, iar cauza incendiului încă nu a fost identificată.

Flăcări la un spital de copii
Flăcările se puteau observa la etajul 1 al spitalului. Toți cei aflați in clădire, pacienți, Adulți și personal au fost evacuați in siguranță. Aproximativ 50 de pompieri au participat la operațiunea de salvare, dar se pare că lucrurile nu fost atât de grave.

Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi, a explicat că nu a fost vorba despre o Flacăra deschisă, iar fumul ar fi fost extind din cauza sistemului de ventilație. Astfel, spitalul nu ar avea nereguli mari, probleme de funcționare, dar specialiștii vor afla cauza celor întâmplate.

„Nu există o flacără deschisă. Nu este în zona noastră de activitate. Nu au fost intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele în apropiere au fost evacuaţi. Se spala funinginea. Se va stabili care este sursa acestui fum. Parterul, etajul 1 către etajul 4. Deci de jos a urcat. Noi funcţionam în parametri maximi”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Vezi și: Atac armat! Bilanțul persoanelor ucise este tragic

Conform primelor informații oferite de cei aflați la fata locului, totul s-ar fi produs din cauza unor probleme la o instalatie, iar după evaluarea situaţiei din teren pompierii s-au retras. Nu au existat victime și a fost deschisă o anchetă pentru a fi identificat exact motivul flăcărilor.

Deși au intervenit 14 echipaje de salvare, se pare că situația nu a fost una tragică. Totul a fost rezolvat în 10 minute și nimeni nu a fost afectat de cele întâmplate. În luna Iunie a anului trecut a mai avut loc un incendiu în aceeași locație. Clădirea Spitalului de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi are aviz de securitate la incendiu, transmitea Departamentul pentru Situații de Urgență la acea vreme.