Anunțul făcut de Ministrul Muncii despre creșterea pensiilor. Sunt vizați milioane de pensionari

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că pensiile românilor vor crește de la 1 ianuarie 2023 cel puțin cu rata inflației. Acum, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări în legătură cu acest subiect. Se vor majora sau nu pensiile românilor?

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023
Președintele PSD a dat asigurări că pensiile românilor vor fi majorate și că această schimbare va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023. „Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017 – n.r.)”, spunea preşedintele PSD. declarat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile.

Ministrul Muncii dă asigurări că promisiunea va fi respectată
Marius Budăi a declarat că promisiunea făcută de președintele PSD va fi respectată începând cu 1 ianuarie 2023.
„Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta.

Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta.

(…)Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a spus Marius Budăi la Antena3.