A murit una dintre cele mai iubite starețe din România

S-a stins din viață una dintre cele mai iubite starețe din România. Stavrofora Lucia Dumbravă, proinstareța Mănăstirii Pasărea a încetat din viață la vârsta de 92 de ani.

Ea rămâne stareța cu cea mai lungă perioadă de slujire în istoria de peste 200 de ani a Mănăstirii Pasărea.

A murit stavrofora Lucia Dumbravă
Stavrofora Lucia Dumbravă condus mănăstirea Pasărea în perioada 1966-2007. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, activitatea de stareță a Mănăstirii Pasărea a însemnat numeroase realizări. Aceasta a contribuit atât la cele două biserici ale mănăstirii, biserica mare și biserica din cimitir, cât și la înființarea muzeului, a unor ateliere, reparația caselor monahale cu sprijinul Patriarhiei, cu implicarea personală a Patriarhului Justinian Marina.

Sravrofora Lucia Dumbravă s-a implicat, de asemenea, la înființarea, în 1995, a seminarului monahal de la Mănăstirea Pasărea, care a devenit ulterior Seminarul Teologic Ortodox Sf. Filofteea.

Stavrofora Lucia Dumbravă rămâne stareța cu cea mai lungă perioadă de slujire în această ascultare în istoria de peste 200 de ani a Mănăstirii Pasărea, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul pentru Trinitas TV, citat de basilica.ro.

Stavrofora Lucia Dumbravă, o viață în slujba bisericii
În timpul stăreției sale mănăstirea Pasărea a fost vizitată de patriarhi din întreaga lume. Pe lângă realizările din cadrul mănăstirii, Stavrofora Lucia Dumbravă a participat la numeroase întruniri internaționale, alături de starețele cunoscutelor mănăstiri Agapia, Văratec, Dealu și altele, la unele susținând referate despre viața monahală și despre specificul acesteia în Biserica Ortodoxă Română.

Lucia Dumbravă s-a născut în străvechea cetate Silistra, Durostorum, la 14 aprilie 1930, fiind al treilea copil din cei șase ai părinților Emil și Maria. A rămas orfană de mamă la vârsta de numai opt ani.

Stavrofora Lucia Dumbravă s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani.