Prezentatoare TV din Rusia: „A început un adevărat război. Este Al Treilea Război Mondial”

Olga Skabeyeva, prezentatoare la televiziunea de stat rusă, a transmis că „poate a venit timpul să admitem că operațiunea specială a Rusiei în Ucraina s-a încheiat, în sensul că a început un adevărat război. Mai mult, este Al Treilea Război Mondial. Suntem obligați să demilitarizăm nu doar Ucraina, ci și întreaga Alianță NATO”.

Zelenski: În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul oficial transmis zilnic poporului că în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse, iar lupta pentru regiunea Herson continuă. Preşedintele ucrainean mai anunţă că jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff a fost ucis de bombardamente, în regiunea Lugansk, după ce ocupanţii au tras într-o maşină care urmărea localnicii.

”Situaţia din Donbas rămâne extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune forţe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noştri. Acolo, în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”, a transmis preşedintele Ucrainei.

”Severodoneţk, Lysychansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhove, Slovyansk şi alte câteva aşezări rămân ţinte cheie pentru ocupanţii în această direcţie”, mai spune el în mesaj.