Meteorologii au schimbat iar prognoza. Vremea rea face prapad in Romania

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit si codul portocaliu si cel galben de vreme severa. Meteorologii au anuntat ca pana maine dimineata la ora 10:00 sunt asteptate vijeli, ploi torentiale si descarcari electrice, dar si cantitati insemnate de apa.

Cod portocaliu
Codul portocaliu este valabil pana maine dimineata la ora 3:00 si vizeaza fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente.

In Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuata, iar in intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 50…90 l/mp.

Mai ales dupa-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Judetele vizate de Codul portocaliu sunt: Alba, Hunedoara, Sibiu, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Bucuresti.


Cod galben
Codul galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata va fi in vigoare pana maine la ora 10:00.

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata în cea mai mare parte a tarii. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torențiale, intensificări de scurta durata ale vantului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restranse grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp si izolat 40 l/mp.