Elena Udrea declarații de ultim moment despre plecarea ei din România: „Mă duceam în Grecia la medic ca să mai fac un copil”

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a declarat, prin intermediul avocatului, că intenția sa nu a fost aceea de a fugi din România, ci de fapt, se ducea în Grecia pentru o procedură medicală pentru a mai face încă un copil.

„Nu am vrut să fug din țară, mergeam la medic pentru procedură ca să mai fac un copil”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu în numele Elenei Udrea în fața judecătorilor bulgari, potrivit Antena 3.

Echipa de avocați a Elenei Udrea au depus o serie de documente şi plângeri, în baza cărora apărarea argumentează că extrădarea fostului ministru nu trebuie să aibă loc, deoarece în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Mai mult, aceștia au mai invocat faptul că unul dintre judecătorii români care s-a pronunţat în cazul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat.

Totodată, apărarea a prezentat că există o decizie a Curţii Constituţionale din România, prin care a fost anulată pedeapsa primită de Elena Udrea.

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia au subliniat că, în virtutea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu sediul la Luxemburg, au obligaţia de a verifica acuzaţiile formulate de avocaţii Elenei Udrea, în virtutea dreptului la un proces echitabil.

Curtea a cerut părții din România toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea şi, în funcţie de momentul în care vor primi aceste documente, instanţa va decide pe 1 sau 8 iunie dacă admite cererea de extrădare.

Elena Udrea a fugit din România
La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, cu puțin timp înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

În data de 7 aprilie, Elena Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele fostului ministru şi extrădarea în România.