Guvernul a decis! Intră în vigoare la 1 iulie

În ultima vreme, în România au apărut multe schimbări. Statul a venit în ajutorul oamenilor, după ce au avut loc o mulțime de scumpiri, probleme.

Aflăm acum că Guvernul a luat o decizie extrem de importantă, iar noile reglementări intră în vigoare de la data de 1 iulie.

Măsuri economice de la Guvern
Guvernul a anunțat ieri, 23 mai, că a adoptat mai multe măsuri economice în scopul de a-i sprijini pe români. Pachetul de măsuri se numește „Sprijin pentru România” și are o valoare de 1,1 milioane de euro, iar noile reglementări vor fi aplicate începând cu data de 1 iulie.

Noile măsuri au fost luate în avantajul pensionarilor cu venituri lunare mici, pentru cei care se confruntă cu probleme financiare din cauza crizelor care au lovit lumea. Astfel, au numai de câștigat de pe urma lor anumitele categorii de oameni. Principalele măsuri adoptate sunt:

-amânarea pentru perioada de nouă luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă;

-acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public;

-acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii care au pensii sub 2.000 lei.

Alte două angajamente pe care Guvernul și le-a asumat acum sunt: creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat la stat cu 10 miliarde de lei și accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Planul Național de Redresare și Reziliență. Coaliția de Guvernare va efectua o evaluare lunară a stadiului de absorbție.

În urma acestor măsuri, cheltuielile bugetare se vor diminua cu cel puțin 10%, dar cu excepția cheltuielilor cu investiții, pensii, salarii și asistență socială. Tot de la data de 1 iulie se vor suspenda angajările la stat, pentru a aduce un plus de venituri bugetului statului.