Ce țară este următoarea țintă a lui Putin dacă Rusia învinge Ucraina

Premierul Slovacia Eduard Heger este de părere că „dacă Ucraina pierde în războiul cu Rusia, Slovacia este următoarea” țară care va fi invadată de armata lui Vladimir Putin.

Premierul slovac i-a îndemnat pe liderii europeni ca în relaţiile cu Rusia „să înceteze compromisurile” faţă de principiile lor.

„Pur şi simplu am renunţat prea mult timp la valorile noastre în schimbul petrolului şi gazului ieftin”, a criticat Eduard Heger atitudinea Europei.

În opinia lui Heger, „ compromisurile cu preşedintele rus Vladimir Putin au provocat un război în Ucraina”.

Slovacia, următoarea țintă a lui Vladimir Putin?
Premierul slovac a criticat statele UE pentru dependenţa lor faţă de energia rusească şi a arătat că ţara sa şi-a asumat deconectarea totală şi cât mai rapid posibil de gazul rusesc, de care însă Slovacia este în continuare dependentă într-o anumită măsură, mai ales că este o ţară fără ieşire la mare, astfel că are nevoie de sprijinul blocului comunitar.

„Suntem o ţară interioară şi avem nevoie de aceeaşi fiabilitate (a livrărilor de petrol şi gaze) ca partenerii din jurul nostru”, a explicat el, potrivit CNN.

El a mai cerut blocului comunitar să colaboreze cu Ucraina şi cu ţările Balcanilor Occidentali pentru elaborarea unor „reguli standardizate astfel încât ele să poată adera la UE”.

Premierul slovac a criticat statele UE pentru dependenţa lor faţă de energia rusească şi a arătat că ţara sa şi-a asumat deconectarea totală şi cât mai rapid posibil de gazul rusesc.

Dar unii lideri europeni au respins deja posibilitatea ca Ucraina să beneficieze în urma invaziei ruse de o aderare rapidă la UE în afara procesului obişnuit, care în mod normal durează mai mulţi ani.

După ce miercuri a fost decretată „Starea de Urgență” în Ungaria – regim care permite Guvernului Orbán să ia decizii rapid, trecând peste procedurile juridice obișnuite – joi a fost prezentată o altă măsură care va afecta multinaționalele și băncile.

Premierul Viktor Orbán a anunțat printr-o declarație oficială că „profitul suplimentar” al companiilor multinaționale și al băncilor va fi reținut de stat, pentru „protejarea cheltuielilor generale” ale țării.