Doliu în medicina românească. Inventatoarea vaccinului Polidin, care a salvat generații întregi. Vestea trecerii sale în neființă i-a întristat pe toți cei care au cunoscut-o, precum și pe toți cei care au înțeles ce a însemnat existența ei pentru omenire.
S-a stins din viață Sylvia Hoișie, medicul care a inventat vaccinul Polidin. Reputatul medic a murit la vârsta de 94 de ani.Și-a dedicat 61 de ani medicinii și cercetării. A primit premii și certificate, distincții obținute în urma muncii sale și descoperirilor realizate.
Cine a fost Sylvia Hoișie
Sylvia Hoișie era de loc din Câmpulung Moldovenesc și a avut o poveste de viață impresionantă. În anul 1941, la vârsta de 14 ani, a fost deportată, împreună cu întreaga ei familie, în Transnistria și a supraviețuit celor patru ani de lagăr, după care s-a întors în România.
A studiat medicina la Iaşi, după care s-a angajat la Institutul Cantacuzino, în același oraș, unde a devenit unul dintre cercetătorii care, la începutul anilor ‘60, au inventat cunoscutul medicament Polidin, stimulator al imunităţii utilizat zeci de ani de o ţară întreagă. Peste fix o lună, reputatul medic ar fi împlinit vârsta de 95 de ani.
Ce spunea cercetătoarea Sylvia Hoișie despre imunitatea în fața bolilor
Într-un interviu pentru Digi 24, cercetătoarea Sylvia Hoișie a vorbit, în urmă cu un an, despre ce trebuie să facă oamenii pentru a obține o bună imunitate. Reputatul medic a spus atunci că alimentația este vitală și că trebuie să conțină multe legume și puțină carne, vitamine D și C, dar și preparate care să conțină Zinc.
Potrivit spuselor regretatului medic, foarte importantă pentru o bună imunitate este o viață liniștită ceea ce în zilele noastre, mai ales pentru cei tineri, este greu de atins.
Cu profundă durere, Comunitatea Evreilor din Iaşi anunţa trecerea în eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoisie. Om de o mare sensibilitate, profesionistă desăvârşită, find una dintre personalităţile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vieţi. Supravieţuitoare a iadului din Transnistria, a reuşit să lupte cu foametea şi mizeria, împărtăşind lumii întregi acele orori. Să îi fie memoria binecuvântată! a transmis Baruch Dayan Ha Emet!