Zelenski cere din nou „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, luni, la Forumul Economic Mondial de la Davos, „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei pentru a descuraja orice țară să lanseze un război neprovocat împotriva unui stat vecin, transmite BBC.

Liderul de la Kiev, care s-a adresat, luni, participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos, la care se discută despre reconstrucţia Ucrainei după război, spune că Ucraina are nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de invazia Rusiei.

Zelenski cere din nou „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei
În opinia sa, printre măsurile care ar trebui aplicate se numără: un embargo total asupra petrolului rusesc, interzicerea accesului tuturor băncilor rusești la sistemele globale, interzicerea comerțului cu Rusia.

Volodimir Zelenski a mai spus, luni, că Ucraina a creat un precedent în ultimele câteva luni, arătând până unde poate merge o țară pentru a lupta pentru libertatea sa.

Liderul ucrainean consideră că lumea nu poate fi condusă prin “forță brută”.

Zelenski consideră că războiul din Ucraina nu ar fi avut loc dacă Rusiei i s-ar fi aplicat sancțiuni preventive

Președintele Zelenski și-a încheiat discursul citându-l pe fostul secretar de stat american George Marshall, al cărui program de redresare europeană a contribuit la reconstrucția Europei de Vest după cel de- al Doilea Război Mondial. El a afirmat că faimoasele cuvinte ale lui Marshall, care spunea că planul său de redresare nu s-a opus niciunei țări sau ideologii, ci s-a opus “foametei, sărăciei, disperării și haosului”, sunt încă “relevante astăzi”.

“Propunerile mele sunt toate la fel”, a adăugat Zelenski, anunțându-și intenția de a scăpa nu doar Ucraina, ci orice țară care este atacată de aceste patru probleme: foamete, sărăcie, disperare și haos.