O poveste despre viață și moarte – “Planta care m-a salvat de la moarte”

O poveste despre viață și moarte – “Planta care m-a salvat de la moarte”

Un barbat din Bulgaria vorbeste despre propria sa viata si despre lupta cu cancerul. Povestea sa le da multor oameni speranta asa ca, cititi mai departe pentru a afla!

“In 2002, doctorii au descoperit ca aveam o tumora benigna pe creier. Am fost imediat internat la „BLD-Sofia” pentru operatie. Tumora avea 5.5 cm insa operatia a avut succes.

Din punctul meu de vedere, medicii neurologi din acest spital, sunt cei mai buni din Bulgaria.

Dupa doi ani, tumora s-a dezvoltat la loc si parea sa fie recurenta(metastazica) avand aproximativ aceeasi dimeniune.

Aveam nevoie de o noua operatie- au folosit tehnica laserului si dupa operatie am paralizat pe partea stanga (bratul si piciorul).

Au examinat tumora si a reiesit ca este atipica.

Apoi, am mers la oncologie, a urmat radioterapia insa nici aceasta tehnica nu a ajutat- operatia a reaparut si m-au programat pentru o noua operatie. Dupa operatie am mers la centrul de reabilitare si

acolo, norocul meu, am cunoscut un barbat care mi-a schimbat viata. Mi-a povestit ca sufera de cancer la rinichi. Dupa ce operatia nu a avut succes, i s-a spus ca mai are doar 3 sau 4 luni de trait.

A cunoscut o doamna care i-a dat detalii despre o planta si cum sa prepare o reteta cu ea. Planta se numeste soc. Este o tufa, care creste mai ales in desert si pe langa rauri (se gaseste mai ales pe langa Macedonia)- fructul este asemanator afinelor.

Creste spre finalul lunii august- chiar spre septembrie. Fructul trebuie sa fie foarte bine copt pentru a avea proprietati medicale. Cand este cules, trebuie spalat si pus intr-un borcan, alternand un rand

de soc cu unul de zahar pana cand borcanul este plin. Pastrati intr-un spatiu unde poate patrunde soarele pentru a putea fermenta. Dupa doua saptamani, borcanul se sigileaza si se pune in frigider.

Puteti face 2,3 sau 4 borcane dar aveti nevoie de minim 2 borcane pentru a ajunge pentru intregul an. Consumati cel putin 1 lingurita in fiecare dimineata pe stomacul gol cu 10 minute inainte de masa.