Vremea o ia razna în Europa! Sunt așteptate furtuni extreme

Vremea în România este extrem de schimbătoare. În ultima perioadă au fost schimbări bruște de temperatură, zile extrem de călduroase și senine, corelate cu cele reci și ploioase. Meteorologii spun că lucrurile nu revin la normal prea curând, ci urmează o perioadă plină de furtuni și fenomene extreme.

Alertă de furtuni în Europa
Europa se confruntă cu fenomene meteo extreme, iar furtunile vor continua să afecteze largi zone de pe continent. Mai multe state sunt în pericol în următoarea perioadă și sunt sub avertizare de vreme extrem de rea, furtuni și ploi mari. Pe de altă parte, în ale țări sunt așteptate temperaturi extrem de ridicate, caniculă.

Meteorologii au anunțat cod roşu în Germania (nivel 3 maxim Estofex), timp în care vremea va fi extrem de rea. Se aşteaptă fenomene extreme, posibile tornade şi chiar grindină în următoarea perioadă, dar astăzi este termenul limită. Vremea rea s-ar putea resimți și la noi în țară, mai ales pe parcursul nopților, care vor fi destul de reci.

Franţa, Polonia şi Cehia sunt și ele sub atenţionare de cod portocaliu de furtună în această după-amiază și chiar și pe timpul nopții.

Caniculă în Europa
Cod portocaliu este şi în Spania şi Portugalia, dar de caniculă. Temperaturile au crescut brusc, de la o medie de 20 de grade, la aproape 40, mai ales în zonele mai joase. Mâine, canicula se mută în sudul Franţei, unde sunt așteptate valori de 35-40 de grade Celsius și nopți extrem de călduroase.

Foarte cald este și la noi în țară încă de la începutul lunii, dar au mai fost și câteva ploi. Zilele acestea sunt anunțate temperaturi de peste 30 de grade în majoritatea regiunilor din țară și suntem tot mai aproape de caniculă. Nopțile vor fi ceva mai reci, încă nu s-a încălzit, dar atmosfera va fi destul de plăcută chiar și în aceste condiții.