Gabriela Firea vine în ajutorul femeilor! Ce măsuri speciale sunt pregătite

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, vine cu vești bune pentru femeile din România. Mai exact, statul român pregătește o serie de măsuri prin care să le acorde un sprijin considerabil acestora. Vezi dacă te încadrezi în categoria eligibilă pentru acest ajutor.

Gabriela Cristea, măsuri noi pentru femeile cu mulți copii
Celebra Gabriela Cristea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a făcut un anunț important pentru femeile din România. Mai exact, sunt vizate mamele de peste 40 de ani, dar și femeile care au mai mult de trei copii.

Mai precis, companiile care angajează femei cu vârstă de peste 40 de ani ar putea beneficia de anumite facilităţi, pentru a le încuraja să ofere un loc de muncă În plus, femeile care au mai mult de trei copii au putea primi scutiri de la anumite impozite, pe motiv că au multe cheltuieli în familie.

Ministrul Gabriela Firea susține că femeile de vârsta a doua sunt defavorizate în ceea ce privește angajarea. Patronii consideră că aceste persoane au multe îngrijorări, probleme în familie, iar din această cauză nu dau randament la locul de muncă.

„Femeile trecute de 40 de ani cunosc o dificultate în a-și păstra locul de muncă sau în a se angaja la un loc de muncă, la unul nou, deoarece unii angajatori considera că o femeie peste 40 de ani care are copii, familie, anumite ingrijorări și dificultăți nu este atât de productivă la locul de muncă.

De aceea, ne-am gândit la o serie de facilități pe care să le primească angajatorii, care sunt stimulați în acest fel să angajeze femei peste 40 peste 45 de ani care sunt în plină activitate”, a declarat, joi, ministrul Gabriela Firea.

Gabriela susține egalitatea între femei și bărbați
O altă măsură despre care a vorbit Gabriela Firea vizează tot femeile care au mai mulţi copii. Astfel, Guvernul doreşte recalcularea stagiului de cotizare, pentru că „au ramas un an sau doi ani pentru îngrijirea acestora. În momentul acesta nu se considera ca stagiu de cotizare timpul petrecut acasă pentru a crește copiii”, asa cum a anunțat ministrul.

Gabriela Firea susține egalitatea între genuri si militează pentru acest aspect. A participat la un eveniment în acest sens cu reprezentanți ai corpului diplomatic, ai mediului academic și ai organizațiilor care militează pentru drepturile femeilor din România.