Cel mai negru scenariu pentru România. Posibilitatea ca armata rusă să ne atace

Comandantul trupelor NATO în România a vorbit despre cel mai negru scenariu pentru țara noastră. Care este posibilitatea ca armata lui Putin să-și îndrepte atenția către România și ce planuri are NATO pentru apărarea pământului românesc. Iată ce trebuie să știe românii care sunt îngrijorați că războiul din Ucraina se va extinde.

Cel mai negru scenariu pentru România
De când a început războiul în Ucraina, NATO a mobilizat în România un batalion “vârf de lance”, care acum se află la Cincu, în judeţul Braşov, precum şi la Baza Mihail Kogălniceanu. În cadrul unei conferințe de presă, Vincent Minguet, comandantul trupelor NATO din România, a vorbit despre planurile trupelor NATO. Care sunt principalele obiective ale misiunii batalionului și ce părere are acesta cu privire la evoluția războiului din Ucraina. Batalionul a ajuns la 800 de soldați și echipament ușor care să fie mobilizat rapid.

Nu cred – şi e posibil să mă înşel – că România va fi lovită direct. Cred că ar fi mai inteligent din partea trupelor ruseşti să ne facă pe noi să atacăm. Să organizeze nişte atacuri înscenate, a declarat cadrul militar.

Cel mai negru scenariu este un atac chimic sau cu arme nucleare. Comandatul NATO spune că trebuie să pregătească oamenii pentru un atac sau pentru apărarea frontierei. Vincent Minguet spune că există echipament și toate cele necesare însă militarii trebuie să se antreneze.

Chiar şi în caz de atac chimic sau cu arme nucleare. Avem echipamentul, avem totul, dar trebuie să ne antrenăm. Sigur, acesta este cel mai negru scenariu, dar trebuie să îl luăm în calcul, a precizat militarul.

Planurile NATO pentru România
Comandantul NATO spune că la acest moment în toată România au loc antrenamente cu trupele române. Francezii se antrenează cu trupele americane și române. Obiectivul este formarea unui batalion permanent și mai puternic, cu şi mai mult armament greu pentru a preveni orice agresiune sau destabilizare în România. Batalionul NATO rămâne în România pentru cel puțin cinci ani.

Vincent Minguet spune că un punct strategic important vizat de ruși este Insula Șerpilor, considerat un simbol, un scop strategic. Comandantul NATO consideră că posibilitatea unui atac al Rusiei asupra altor țări – există și că cel mai rău lucru este ca autoritățile și armata să ignore acest fapt.