Putin, declarații surprinzătoare. Liderul este sigur că UE nu renunță la petrolul din Rusia: “Nu vor putea să renunțe!”

Războiul din Ucraina continuă și la fel și urmările lui. Situația este din ce în ce mai dificilă la nivel mondial, iar unele state își doresc să pună la punct Rusia. Deși se vorbește despre încetarea contractelor de energie cu Rusia, Putin este convins că statele din Uniunea Europeană nu pot renunța la petrolul rusesc.

Putin, tot mai sigur pe forțele lui
De când a început războiul, UE și alte state au încercat să ia măsuri împotriva Rusiei, drept pedeapsă pentru haosul provocat în Ucraina. Acum, statele membre UE vor să întrerupă contractele lor în ceea ce privește țițeiul din Rusia și deja au avut loc discuții în acest sens. Acestea au eșuat, însă, Din cauza faptului că Ungaria este dependentă de Rusia din acest punct de vedere.

După toate acestea, Putin a făcut declarații importante despre acest subiect. Liderul de la Kremlin a declarat că statele nu pot renunța la aceste contracte decât pe o perioadă scurtă de timp, iar apoi vor reveni. În plus, avertizează că sancțiunile occidentale și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la creșterea prețurilor țițeiului la nivel mondial, iar majorările ar putea continua din cauza unor astfel de incidente.

„Evident că unele state UE, în a căror balanță energetică proporția de hidrocarburi rusești este în mod special mare, nu vor putea face acest lucru pentru mult timp, să renunțe la petrolul nostru”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a susținut că sancțiunile occidentale nu au adus nimic bun, ci doar au alimentat creșterea inflației în întreaga Europă. De aici s-a ajuns și la o producție extrem de scăzută de petrol partea Rusiei, motiv pentru care prețurile au explodat în ultima perioadă. Ungaria s-a opus embargoului stabilit de UE din cauza faptului că încetarea importurilor de petrol din Rusia ar crea probleme pentru economia sa.