Vești despre starea de sănătate a lui Valentin Uritescu. Cum se simte marele actor, internat de urgență

Zilele trecute, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia marele actor Valentin Uritescu a ajuns în stare gravă la spital. Actorul în vârstă de 80 de ani este în continuare sub supraveghere medicală, internat pe secția de Terapie Intensivă. Iată care sunt cele mai noi informații despre starea de sănătate a maestrului!

Cum se simte maestrul Valentin Uritescu
Marele actor a fost transportat de urgență la spital, în stare gravă. Medicii au reușit să îl stabilizeze și îl țin în continuare sub supraveghere. Valentin Uritescu are 80 de ani și mai multe probleme de sănătate. Actorul suferă, de la vârsta de 33 de ani, de o boală asemănătoare cu Parkinson și se afla internat într-un centru de îngrijire. Acolo i s-a făcut rău și imediat a fost transportat la spital.

Valentin Uritescu este internat pe secția de Terapie Intensivă, dar nu este intubat. Potrivit Antena 3, actorul are probleme din cauza unor afecțiuni neurologice mai vechi. Boala de care suferă marele actor încă de la vârsta de 33 de ani l-a determinat să renunțe să mai urce pe scenă, schimbându-i practic, toată viața.

Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. „Ai Sindrom Extrapiramidal!’. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: „Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!, spunea actorul într-un interviu mai vechi.

Valentin Uritescu – un actor cu o carieră remarcabilă
Valentin Uritescu este un actor român de televiziune, film și teatru. A absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC) din București, la clasa profesorului Constantin Moruzan. Actorul Bogdan Uritescu este fiul lui Valentin Uritescu.

În decursul carierei sale artistice, Valentin Uritescu a lucrat ca angajat la patru teatre: 1963-1968 la Teatrul “M. Filotti” din Brăila, 1968-1980 la “Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț, 1981-1990 la Teatrul Bulandra din București și după 1990 la Teatrul Național Ion Luca Caragiale din București. S-a retras din activitate din cauza problemelor de sănătate.