Cine îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare cu executare. Primarul Sectorului 5 și-a aflat sentința în cursul zilei de joi, 12 mai. Iată ce urmează să se întâmple și cine va prelua de la el conducerea Sectorului 5 al Capitalei. Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Cine preia conducerea Sectorului 5 al Capitalei
Conducerea interimară a Primăriei Sectorului 5 va fi preluată de către Mircea-Horațiu Nicolaidis. Acesta are atribuțiile delegate de fostul edil pentru o perioadă de șase luni. Delegarea atribuţiilor de primar către Mircea-Horaţiu Nicolaidis a avut loc pe 2 mai, cu o zi înainte de precedentul termen la care se aştepta sentinţa în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Potrivit Codului administrativ, în maxim 6 luni trebuie să fie organizate alegeri pentru funcția de primar al Primăriei Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Condamnarea are legătură cu tragedia din luna octombrie a anului 2015 de la Clubul Colectiv unde au murit 64 de persoane.

Cristian Piedone, după ce și-a aflat sentința: Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port
Joi, 12 mai 2022, Cristian Popescu Piedone și-a aflat sentința în dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5 al Capitalei spune că aceasta este crucea pe care Dumnezeu i-a dat să o poarte. El a declarat că pleacă la închisoare cu demnitate, onoare și respect. Piedone a dezvăluit că avea bagajul pregătit.

Bagajul era făcut. Mă duc să mă predau, nu am nevoie de cătuşe. Nu am fugit din ţară cum s-a zis, spectacole de prost gust (…) Rolul primarului este să ducă la puşcărie când deranjează (…) Eu am crezut în dreptate. Se pare că dreptatea o găseşti în ceruri, nu pe pământ, a declarat fostul edil al Sectorului 5.

În dosarul Colectiv în care a fost condamnat Cristian Popescu Piedone, Curtea de Apel București a decis condamnarea următorilor: Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.