Decizie finală în cazul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Cazul Colectiv a fost din nou analizat, iar instanțele judecătorești au luat o decizie radicală în cazul lui Cristian Popescu Piedone, unul dintre vinovații în acest eveniment tragic. Astfel, primarul a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu executare.

Piedone ajunge la închisoare
Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel. Totodată, conform aceleiași pedepse, Piedone nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani.

Piedone a primit cea mai ușoară pedeapsă, în comparație cu ceilalți acuzați și vinovați. Cea mai lungă perioadă de închisoare îl așteaptă pe Costin Mincu, patronul de la Clubul Colectiv.

Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare;
Alin George Anastasescu, patronul de la Clubul Colectiv – 11 ani și 8 luni cu executare;
Costin Mincu, patronul de la Clubul Colectiv – 8 ani de închisoare cu executare;
Paul Gancea, patronul de la Clubul Colectiv – 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare;
Piedone, pregătit încă de dimineață
Cristian Piedone a mărturisit în această dimineață că așteaptă rezultatul judecătorilor și era pregătit pentru orice este mai rău, pentru că de șapte ani, de când s-a produs incidentul, nu mai are liniște și stă mereu cu grija zilei de mâine.

Mărturisea că ar fi fost dispus să plătească pentru faptele sale dacă le-ar fi comis, dar se consideră nevinovat și nu vrea să ducă în cârcă vina altora. Înainte de proces și-a spus rugăciunea, s-a dat cu mir, dar se pare că sentința nu a fost în favoarea lui.

„Orice s-ar întâmplă astăzi, mă vedeţi capul sus, merg înainte. După ce am zis tatăl nostru şi mi-am dat cu mir, cel mai rău îmi pare că nu am fost atât de ordinar jigodie, raportat cu toţi ăştia care racordează fete. Prieteni sunt doar virtuali, dacă ferească Dumnezeu, mâine, avem nevoie de un transplant du-te la prietenul cel mai bun, nu o să ţi-l dea.Nu am prieteni, nu există”, a spus Piedone.