Bărbatul din Bacău care și-a înecat cei doi copii mici este de negăsit. Anchetatorii cred că este posibil să fi fugit

Bărbatul din Bacău acuzat că și-a înecat fetița de 5 luni și băiețelul de 4 ani în apele Siretului după o ceartă cu soția este de negăsit.

După îngrozitoarea faptă individul a dispărut, însă nu se știe dacă se ascunde ori și-a luat viața. Echipe de jandarmi și scafandri militari au continuat căutările, iar individul a fost dat în consemn la frontieră.

Acesta este bărbatul în vârstă de 31 de ani pe care poliţiştii îl caută de mai bine de 24 de ore. Anchetatorii cred că este posibil ca individul să fi fugit după ce și-a înecat fetița și băiețelul. Dar nu exclud nici varianta ca tatăl să-și fi luat viața.

Zeci de polițiști, jandarmi și scafandri militari participă la operațiunile de căutare. Este greu însă de găsit ceva în apele tulburi ale Siretului.

Bărbatul este bănuit că și-a luat copiii după ce s-a certat cu soția lui și a plecat spre barajul Vărăști, de pe Siret, după cum i-a spus unui prieten. Când au ajuns polițiștii pe malul apei, nu l-au găsit.

Aproape de mal se aflau însă trupurile fără viață ale copilașilor. Băiatul mai mare al femeii, din altă căsătorie, în vârstă 6 ani, a scăpat ca prin minune.

Mama copiilor: ”În momentul în care m-a bătut, băiatul cel mare a fugit la soacra mea, la vale. Ne-am mai certat și m-a bătut, dar nici chiar așa, să-mi dau seama că îmi omoară copiii. A băut două pahare de bere și după aia a plecat. Acum o lună jumate am mai avut probleme și am chemat poliția, și l-au luat și l-au internat la psihiatrie”.Polițiștii au găsit, deocamdată, doar mașina suspectului, cu actele lui în ea.

Cristinel Florea, tatăl bărbatului căutat: “Dacă fugea lua actele cu el dar așa, și portofel și telefon, și cheile”.

Reporter: V-ați fi gândit că poate să facă așa ceva?

Cristinel Florea, tatăl bărbatului căutat: “Niciodată! Niciodată!”

Reporter: Sperați să-l găsiți în viață?

Cristinel Florea, tatăl bărbatului căutat: ”Sperăm, dar nu cred. E vinovat dar, na, eu ce pot eu să-i mai fac? Ce să-i fac?”

Sorina Finica, purtător de cuvânt Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bacău: ”Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Cercetările penale continuă în vederea depistării autorului”.

Reporter: Adică există și varianta ca bărbatul să nu se fi aruncat în apă.

Sorina Finica: ”Există și această variantă, da”.

Mama celor doi copii și fiul ei de 6 ani au fost preluați de Direcția de Asistență Socială Bacău.

Marian Vătămănescu, DGASPC Bacău: “Mamei și copilului le-a fost oferit suport psihologic în vederea depășirii situației de criză”.

Pentru că femeia avea urme de violență pe corp, ea a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale.