Anunț important pentru români. Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani

În ultima perioadă au fost făcute mai multe anunțuri importante pentru români despre mai multe subiecte importante. Aflăm acum că ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mai transmis un mesaj important pentru toți cei care dețin mașini mai vechi de 15 ani.
Mașinile vechi vor dispărea
Mulți oameni optează să achiziționeze o mașină la mâna a doua din mai multe motive, unul dintre ele fiind prețul mai mic. Din acest motiv, mașinile noi nu mai sunt vândute,

deși una mai veche poluează mult mai mult și prezintă mai multe riscuri. Chiar dacă prețul este favorabil, prezintă o mulțime de dezavantaje o astfel de mașină și autoritățile vor să ne fim conștienți de ele.

Din acest motiv, România trebuie să scoată din circulație peste 250.000 de mașinimai vechi de 15 ani, pentru a primi fonduri europene pentru construcția de autostrăzi. Au fost înființate deja proiecte în acest sens precum „Rabla 2”, care ar trebui să înceapă în luna iulie și care prespune acordarea unei prime de 3.000 de lei pentru maşinile mai vechi de 15 ani predate administraţiilor locale.

Ministrul Tanczos Barna avertizează că până la 1 iunie vor trebui luate decizii în ceea ce privește acest proces, iar până în 2026 ar fi termenul limită. Dacă se respectă

“Până la 1 iunie va trebui să agreem modalitatea de implementare a acestui program. Vom putea scoate din circulație anual 133.000 de mașini pentru că avem la bugetul AFM 600 milioane de lei pe trei ani, vom asigura finanțare parțială, de 50%, dar dacă autoritățile locale vor veni alături de noi, vom putea scoate mai multe mașini din circulație”, a spus ministrul.

Ministrul susține că în România apar tot mai multe mașini second-hand. Oficialul consideră că industria nu mai poate să livreze mașinile noi pe care le cere piața, motiv pentru care cele vechi au început chiar să aibă prețuri mai mari decât acestea, deși sunt mult mai periculoase și poluează.