Ce spune Maia Sandu despre unirea României cu Republica Moldova. Anunțul președintelui

Maia Sandu a vorbit despre posibila unire a României cu Republica Moldova. Iată ce spune președintele Republicii Moldova despre această variantă lansată în spațiul public de către fostul premier al Republicii Moldova Iurie Leancă. Declarația sa de la News Hour with CNN, a fost preluată de canalele de știri ale Republicii Moldova.

Maia Sandu despre posibila unire a României cu Republica Moldova
Președintele Republicii Moldova a fost solicitată să-și expună părerea cu privire la afirmația fostului premier Iurie Leancă. Maia Sandu a explicat că acesta nu este un subiect pentru care este necesară doar părerea ei. Oficialul este de părere că aceste întrebări ar trebui adresate cetățenilor și că unirea cu România nu se poate întâmpla decât cu sprijinul poporului.

Aceste întrebări ar trebui adresate cetăţenilor. Aceasta (unirea cu România – “I.”) nu se poate întâmpla decât cu sprijinul poporului, când poporul va spune că vrea, se va întâmpla. Atâta timp cât oamenii nu vor acest lucru sau nu există o masă critică de oameni care să susţină acest obiectiv, atunci…, a spus Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a abordat și subiectul aderării la NATO și a precizat că și această decizie rămâne la latitudinea cetățenilor. Maia Sandu spune că a fost decizia cetățenilor când au votat Constituția și că la această dată se poate vedea în sondaje care este atitudinea majorității oamenilor față de ipoteza unirii Republicii Moldova cu România.

Câți moldoveni își doresc unirea cu România
Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, realizat de IMAS, a arătat că doar 36% dintre moldoveni își doresc unirea cu România. Un procent mult mai mare, respectiv de 53% dintre moldoveni au spus că nu sunt de acord ca Republica Moldova să se unească cu Republica Moldova.

Această ipoteză a apărut ca urmare a informațiilor potrivit cărora Rusia se pregătește să ocupe Republica Moldova. Potrivit unor opinii lansate în spațiul public, unirea cu România, care este stat membru NATO, ar salva Republica Moldova de atacul armatei roșii.

Reamintim faptul că Vladimir Putin a programat o paradă a victoriei pe 9 mai, dar până acum nu a reușit să atingă niciunul dintre obiectivele stabilite înainte de a începe războiul în Ucraina. Se crede că liderul de la Kremlin își va îndrepta atenția spre Republica Moldova care nu este membră NATO și nu are armată.