Ce a făcut Florin Cîțu în Ucraina. Ce a spus șeful Senatului după întâlnirea cu Zelenski

Florin Cîțu s-a deplasat în Ucraina la o zi după ce alți doi oficiali români au mers să stea de vorbă cu președintele ucrainian.

Șeful Senatului a mers miercuri să vadă ororile din Gostomel și Irpin, în cadrul vizitei sale în Ucraina. Inițial Florin Cîțu s-a întâlnit cu Zelenski și cu președintele Radei Supreme, apoi a vizitat Gostomel și Irpin.

Ce a făcut Florin Cîțu în Ucraina
Șeful Senatului a mers în Ucraina la o zi după ce premierul Nicolae Ciucă și liderul Partidului Social Democrat au fost să stea de vorbă cu Volodimir Zelenski. Florin Cîțu s-a deplasat la Gostomel și Irpin. El a spus că a fost în Ucraina la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Cîțu a spus că această vizită a fost planificată încă de la începutul lunii aprilie, și a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmihal, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

La rândul său, Ruslan Stefanciuk a postat pe contul său de Facebook imagini din cadrul vizitei pe care a făcut-o în Ucraina președintele Senatului României. La întâlnire au participat președintele Parlamentului Macedoniei de Nord și președintele Parlamentului Elvețian.