Presa din Rusia acuză că România este implicată în războiul din Ucraina: „Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”

Ruşii ne acuză că țara noastră se implică voluntar în războiul din Ucraina. Astfel de acuzații sunt distribuite atât la nivel informaţional şi propagandistic. Presa de stat din Rusia a lansat în această dimineaţă, 15 aprilie 2022, scenariul potrivit căruia o echipă de români lucrează la Odessa, în sprijinul armatei ucrainene.

Conform RIA Novosti, agenţie de stat din Federația Rusă, românii s-ar implica voluntar în războiul din Ucraina. Agenția a publicat un articol în care se speculează că un grup secret de monitorizare al NATO, din care fac parte şi oficiali ai unei companii militare private din România, a început să lucreze în Odessa.

De asemenea, potrivit agenției RIA Novosti, grupul NATO şi-ar fi început misiunea secretă din Odessa la începutul acestei luni.
Articolul din presa rusă a fost preluat şi de Ambasada Rusiei din Africa de Sud. „Aşadar, românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum forţele armate ale României au ajutat forţele germane să ocupe Odesa în 1943.

Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, se precizează în postarea Ambasadei Rusiei care este însotiţă şi de imagini din Al Doilea Război Mondial.

Olesya Loseva, prezentatoare a Vremya Pokazhet, a afirmat că Occidentul a alimentat Ucraina în mod constant cu armament

Rusia amenință SUA: Vor exista „consecinţe imprevizibile”

Rusia a transmis Statelor Unite ale Americii o notă diplomatică în care susţine că vor exista ,,consecinţe imprevizibile” dacă Washingtonul continuă să transfere arme Ucrainei. Amenințarea Rusiei a fost scoasă la iveală după ce preşedintele american Joe Biden a aprobat un nou ajutor militar prin care extinde tipurile de arme oferite armatei ucrainene, notează vineri publicaţia Washington Post, conform Agerpres.

Grupul North Star Support contrazice informațiile publicate de agenția rusă

UPDATE: North Star Support Group contrazice informațiile publicate de agenția rusă RIA Novosti, cu privire la activitatea unui așa zis „grup secret de monitorizare NATO”, format din angajați români, care s-ar afla la Odesa

North Star Support Group (NSSG), unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume, anunță că informația transmisă de agenția de presă RIA Novosti conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa este complet falsă.

NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odessa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina.