Televiziunea de stat rusa declara ca al treilea razboi mondial a inceput dupa scufundarea navei amiral „Moskva”

Televiziunea de stat rusa spune ca al treilea razboi mondial a inceput deja dupa scufundarea navei-amiral „Moskva”

Principalul purtator de cuvant al Kremlinului a intrat in colaps aseara , dupa ce nava amiral a Flotei RUSE a fost scoasa .

Oficialii au refuzat sa recunoasca afirmatiile Ucrainei ca a lovit nava cu rachete de croaziera, o operatiune care ar fi unul dintre cele mai mari succese militare ale Kievului de la inceputul invaziei.

Dar, in ciuda insistentelor Rusiei ca s-a scufundat din cauza incendiului, capitala ucraineana a fost lovita de rachete peste noapte , un semn ca Vladimir Putin vrea sa se razbune pentru doborarea navei.

Orasul a fost ferit de bombardamentele aeriene de cand trupele ruse s-au retras din nord, dar au avut loc lovituri impotriva Kievului, Harkovului si a unor locatii mai la vest.

La postul de televiziune Rusia 1, un purtator de cuvant al Kremlinului care a sustinut razboiul, a fost aproape de a recunoaste ca Ucraina a scufundat Moscova, cerand un raspuns zdrobitor.

Olga Skabeyeva, unul dintre cei mai importanti propagandisti ai lui Vladimir Putin, a declarat telespectatorilor ca sprijinul occidental pentru Ucraina echivaleaza cu un conflict direct cu Rusia, spunand: „Ceea ce a escaladat poate fi numit cu siguranta al treilea razboi mondial. Asta e sigur”, noteaza metro.co.uk

„Acum luptam cu siguranta impotriva infrastructurii NATO. Trebuie sa recunoastem asta.
Un invitat al emisiunii a asemanat scufundarea nvei cu un atac asupra pamantului rus, in ciuda insistentelor Kremlinului ca a cazut din cauza unui incendiu.

El a folosit, de asemenea, cuvantul „razboi”, interzis in Rusia, si a trebuit sa i se aminteasca de terminologia aprobata de guvern „operatie militara speciala”, adaugand ca Kievul ar trebui distrus.

La un alt post de stat rus, prezentatoarea Olesya Loseva a spus ca Occidentul considera ca „Rusia este o tara care nu merita sa fie pe harta lumii si ca toti rusii ar trebui sa fie eliminati de pe fata pamantului”, potrivit Daily Mail.

Rusia a declarat ca armele carea sunt livrate Ucrainei sunt tinte legitime .
De asemenea, Kremlinul a raspuns cu furie la stirile ca Suedia si Finlanda urmeaza sa solicite aderarea la NATO ca raspuns la invazie .

Surse pro-ucrainene spun ca Moscova a fost eliminata intr-o operatiune folosind drone pentru a-si incurca sistemele de aparare antiracheta.

Doua rachete de croaziera Neptune au fost trase de pe uscat si au lovit babordul navei de razboi.

Lovitura a declansat o explozie in depozitul de munitie si un incendiu, detaliu confirmat partial de Kremlin.

Rusia a spus ca toti cei 500 de membri ai echipajului de la bord au fost evacuati, dar este posibil sa existe decese.

Este cea mai mare nava care a fost scufundata in lupta de cand Royal Navy a scos Belgrano in timpul Razboiului Falkland si cea mai importanta victima navala de la cel de-al Doilea Razboi Mondial.