Bani în plus pentru aceşti români! Intră în vigoare de la 1 iunie în România. Sute de mii de oameni sunt vizaţi

Românii vor beneficia de ajutor din partea statului. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că măsurile sociale din cadrul planului “Sprijin pentru România” vor intra în vigoare de la 1 iunie și se adresează cetățenilor vulnerabili.

Bani în plus la pensie pentru aceşti români! Intră în vigoare de la 1 iunie în România

Chiar dacă suma nu pare mare, aproximativ 2.5 milioane de pensionari care au pensie sub 1.500 de lei vor beneficia de aceste măsuri.

Luni, 11 aprilie, în cadrul conferinţei de presă susţinute de liderii coaliţiei pentru prezentarea pachetului de măsuri, Nicolae Ciucă a anunţat că măsurile din planul “Sprijin pentru România” vor intra în vigoare cel mai devreme de la 1 mai.
“Primele măsuri vor intra în vigoare cel mai devreme la 1 mai. Ele au perioadă de aplicare până la sfârşitul anului. Doar pentru cele care au suport deja programele din fonduri europene, acestea vor continua şi după 31 decembrie 2022”, a arătat premierul, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului.

În ce priveşte măsurile susţinute din fonduri europene, le-a menţionat pe cele pentru sprijinirea unor companii sau cele care fac parte din pachetul social.
Potrivit premierului, pachetul social intră în viagoare de la 1 iunie.
„În domeniul social, sprijin pentru cetăţenii României, urmăreşte protejarea acestora de creştere a preţurilor. Aceste vremuri dificile impun, aşa cum spuneam, solidaritate şi sprijin, acordat mai ales oamenilor care au nevoie de susţinere.

Astfel, pachetul oferă următoarele soluţii: un miliard de euro, 50% fonduri europene, 50% fonduri de la bugetul de stat, care va consta în vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru: familii cu el puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu

venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi. Pachetul intră în vigoare începând cu data de 1 iunie”, a declarat Nicolae Ciucă.
De asemenea, premierul a declarat luni că voucherul de 50 de euro care va fi acordat la 2 luni este destinat cetăţenilor vulnerabili.

“Voucherul de 50 de euro la 2 luni nu pare o sumă foarte mare, dar el este destinat cetăţenilor români vulnerabili şi se adaugă acelor măsuri care sunt deja în derulare”, a spus Ciucă într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, întrebat ce poate să cumpere opersoană cu aceşti bani.