Vladimir Putin, decizie de ultim moment. Este vizată Transnistria! Armata rusa își mobilizează forțele în Europa

Forțele militare conduse de Vladimir Putin ar putea ajunge să recurgă la provocări militare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de „agresiune împotriva unui stat vecin”, a informat Statul major al Forțelor Armate din Ucraina.

„Este posibil ca forțele armate ale Federației Ruse să desfășoare acțiuni provocatoare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin.

Rușii continuă să creeze un grup ofensiv de trupe care să acționeze în direcția Slobozhansky. Probabil că în zilele următoare, ocupanții vor încerca să reia ofensiva.

Vladimir Putin, decizie de ultim moment
Armata rusă continuă să antreneze și să trimită personal, arme și echipamente pentru a participa la ostilitățile din Ucraina.

Armele și echipamentele militare sunt pregătite la punctul de desfășurare permanentă a celei de-a 60-a brigăzi separate de infanterie motorizată (Monastyryshche) a armatei a 5-a integrală a districtului militar de Est.

Este probabil ca aceste arme să fie mutate pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Donețk”, se precizează în comunicatul Statului Major, conform publicației Pravda.

Ucraina avertizează că va doborî orice avion militar rusesc care încearcă să ajungă în Transnistria

Mai mult, Statutul major al Forțelor Militare din Ucraina anunță că va doborî aeronavele militare ale Rusiei care intenționează să ajungă în Transnistria.

Această informație a fost raportată de către colonelul Bohdan Senyk, șeful Departamentului de Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Forțele de apărare aeriană ucrainene vor doborî avioane militare și de transport ale Federației Ruse deasupra teritoriului Ucrainei în cazul încercărilor de a le transfera la Tiraspol”, a atras atenția șeful departamentului, conform publicației Ukrinform.

În data de 6 aprilie 2022, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a observat că armata lui Vladimir Putin încerca să îmbunătățească situația tactică în zona Bugului de Sud. Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei Republici Moldova Transnistrene pentru a sprijini operaţiunea ofensivă în această direcţie.

Anchetă a Marii Britanii în Ucraina cu privire la utilizarea de arme chimice
Anchetă a Marii Britanii în Ucraina priveşte orice utilizare a acestui tip de arme. Şefa diplomaţiei de la Londra a precizat că o eventuală utilizare a armelor chimice „ar constitui o escaladare bruscă în acest conflict şi îi vom cere socoteală (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi regimului său”.

Parlamentarul ucrainean Ivanna Klimpuş a precizat la rândul său că Rusia a folosit o „substanţă necunoscută” la Mariupol unde mai multe persoane suferă de insuficienţă respiratorie.

„Foarte probabil arme chimice”, a adăugat parlamentarul ucrainean.