Anunţul care pune în alertă toată planeta. Un oficial rus ameninţă SUA cu războiul din cauza ajutorului oferit Ucrainei

Ambasadorul Rusiei la Washington a ameninţat Statele Unite cu o confruntare militară directă cu Federaţia Rusă, dacă administraţia lui Joe Biden va sprijini în continuare Ucraina.

Anunţul care pune în alertă toată planeta. Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a reacţionat după ce Washingtonul şi aliaţii europeni au promit că vor sprijini militar Ucraina şi mai mult.

„Ar putea duce la un conflict direct între SUA și Rusia. Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru. Ele pot conduce Statele Unite și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe.

Orice aprovizionare cu arme și echipamente militare din Occident, efectuată prin convoaiele de transport prin teritoriul Ucrainei, este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate”, a spus Antonov, într-un interviu pentru Newsweek.

În timpul discursului susţinut pe 11 martie la Washington, preşedintele american Joe Biden a declarat Statele Unite nu vor să intre în război cu Rusia. În schimb, liderul de la Casa Albă a subliniat că NATO „va apăra fiecare centimetru din teritoriul său”.

Mai mult, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat asupra consecințelor pentru ruși în cazul unui atac asupra convoaielor cu arme de la membrii Alianței, conform Antena3. În cazul unui atac din partea Forțelor Armate „Articolul cinci va funcționa”.

Armele care vin din vest sunt descărcate în țări de graniță precum Polonia și apoi expediate pe uscat.