Zelenski face noi acuzații grave și cere ajutor militar de la Coreea de Sud

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut noi acuzații grave cu privire la războiul din țara sa. Totodată, el a cerut ajutor militar urgent de la Coreea de Sud. Zelenski susâine că în Mairupol au fost deja ucise zeci de mii de persoane și situația este extrem de gravă.

Volodimir Zelenski solicită ajutor militar de la Coreea de Sud
Volodimir Zelenski a ținut un discurs prin videoconferință în parlamentul de la Seul și a cerut Coreei de Sud ajutor militar sub orice formă se poate. Președintele ucrainean a ținut sp sublinieze faptul cp Mariupolul este un oraș distrus complet și rușii au ucis acolo zeci de miii de cetățeni. Deși situația este gravă, forțele militare din Rusia nu vor să oprească atacul sub nicio formă.

„Mariupolul a fost distrus, sunt zeci de mii de morţi. Cu toate acestea, ruşii nu îşi opresc ofensiva”, a susţinut liderul de la Kiev, citat de Agerpres.

Pe lângă asta, Zelenski acuză că Rusia a distrus sute de piese din infrastructura cheie a Ucrainei, inclusiv cel puțin 300 de spitale. Președintele a cerut ajutor imediat, sub orice formă, pentru ca țara sa să reziste atacurilor care nu par să se oprească prea curând.

„Zeci de mii de soldați ruși sunt adunați pentru următoarea ofensivă. Ucraina are nevoie de mai mult ajutor dacă vrea să supraviețuiască războiului”, și-a încheiat mesajul președintele Zelenski.

Declarațiile președintelui Volodimir Zelenski vin la scurt timp după ce ministrul sud-coreean al Apărării, Suh Wook, a avut o convorbire telefonică urgentă cu omologul său ucrainean, Oleksi Reznikov, la solicitarea acestuia. Reznikov a mulțumit pentru ajutorul primit până în prezent și a solicitat arme antiaeriene pentru a spori apărarea Ucrainei în fața invaziei ruse.