Cancelarul Austriei merge luni să se întâlnească cu Putin

Cancelarul Austriei merge luni la întâlnirea cu Putin, după ce sâmbătă a fost la Kiev. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena.

Cancelarul austriac Karl Nehammer va merge luni după-amiază la Mosocva pentru o întâlnire cu Vladimir Putin.

Acesta a fost sâmbătă la Kiev și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, iar acesta este primul lider european care va merge la Kremlin.

„El va merge (la Moscova) după ce a informat Berlinul, Bruxelles-ul şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki”, pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului austriac, potrivit Agerpres.

Cancelarul austriac va lua în discuție crimele de război din Bucha

Cancelarul austriac a mai spus că dorește să aducă în discuție și crimele de război din Bucha.

„Trebuie să facem cunoscute aceste crime de război la ONU, iar justiția internațională trebuie să înceapă să investigheze și să combată aceste crime”, a spus cancelarul austriac.

Volodimir Zelenski i-a mulțumit pentru sprijinul acordat pentru Ucraina și a reluat apelul său pentru și mai multe sancțiuni asupra Rusiei.

După întâlnirea cu Karl Nehammer, Zelenski a declarat că, în ciuda atrocităților, este „pregătit” pentru negocieri cu Rusia și „caută orice modalitate de a opri acest război”.

Satele din estul Ucrainei sunt devastate

Pe măsură ce trupele ruse s-au retras din anumite zone de est ale Ucrainei, tot mai multe orori ies la iveală. Cel puțin 40 de oameni au fost uciși de armata rusă. Satul a fost devastat, iar toate clădirile sunt o ruină.

Anton Ischenko tocmai împlinise vârsta de 23 de ani atunci când a fost luat de acasă de armata rusă și ținut sub amenințarea armei.
Familia i-a găsit trupul mutilat o lună mai târziu.