Vreme rece în toată țara. Atenționare emisă de ANM

Meteorologii ANM au emis o nouă atenționare pentru proape toată țara. Vremea se strică și temperaturile vor fi tot mai scăzute în orele care urmează. Avetizarea ANM inră în vigoare luni seara și este valabilă până marți dimineața.

Avertizare ANM de vreme deosebit de rece, pentru toată România
Potrivit informării emise de meteorologi, în intervalul 11 aprilie, ora 21:00 – 12 aprilie, ora 9:00, vremea va fi deosebit de rece în tot teritoriul. În regiunile intracarpatice, local în Moldova şi în zona subcarpatică a Munteniei şi Olteniei, temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă.

Totodată, meteorologii ANM au emis și un cod galben de intensificări ale vântului care este valabil în estul, sud-estul şi sud-vestul ţării, dar şi zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Acest cod galben este în vigoare toată ziua de luni, 11 aprilie.

Până luni la ora 21:00, în estul, sud-estul şi sud-vestul ţării intră în vigoare acest cod galben de vânt puternic. În anumite zone, pentru perioade scurte de timp, vântul va avea intensificări şi va sufla la rafală cu viteze de 55 – 60 km/h, iar în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei rafalele vor depăşi 70 km/h.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Deși mai sunt doar două săptămâni până la sărbătorile pascale, în mai multe județe din țară a nins abundent duminică, 10 aprilie. În cele mai multe zone s-a depus chiar un strat de zăpadă consistent, iar șoferii au avut probleme. Cel mai puternic a nins în județe precum Harghita, Suceava și Prahova.