Zelenski: Lumea este responsabilă pentru atrocitățile din Ucraina

Volodimir Zelenski consideră lumea este responsabilă pentru atrocitățile comise de Rusia în Ucraina.

″Îmi amintesc, cu toții ne amintim, cărți despre cel de-al doilea război mondial și despre diavolul în uniformă – Adolf Hitler. Sunt responsabile acele țări care nu au participat la război? Țările care au lăsat forțele germane să mărșăluiască prin Europa? Lumea poartă responsabilitatea pentru genocid? Da. Da, este. Când ai capacitatea de a închide cerul – da, este înfricoșător, că ar putea începe un război mondial. Este înspăimântător. Înțeleg asta. Și nu pot pune presiune asupra acestor oameni, pentru că toată lumea se teme de război. Dar dacă lumea este responsabilă pentru asta, cred că da, da. Cred că da”, a declarat Zelenski, în cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS, potrivit Al Jazeera.

Volodimir Zelenski, despre ruși: “Au început un război la scară largă și se comportă ca și cum noi suntem de vină”

Duminică seara, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat națiunii. El i-a numit pe cetățeni “cei mai curajoși oameni ai celei mai bune țări din lume”, informează CNN.

″Încă o săptămână în care Ucraina a rămas în viață, în ciuda tuturor eforturilor Rusiei de a ne distruge. Ne luptăm. Ne apărăm. Respingem atacurile”, a mai spus liderul de la Kiev, care a dat asigurări că armata sa face tot posibilul pentru a câștiga războiul.

El a acuzat Rusia că “minte”, în încercarea de a ascunde vina pe care o poartă pentru dezastrul din Ucraina: “Când lașitatea crește, totul se transformă în catastrofă. Când oamenii nu au curajul să-și recunoască greșelile și să-și ceară scuze, să se conformeze realității și să vadă că se transformă în monștri”.

Președintele ucrainean a mai declarat că rușii au pierdut contactul cu realitatea: “Au distrus viețile a milioane de oameni. Au început un război la scară largă și se comportă ca și cum noi am fi vinovați pentru asta”.