Se dau 50 de lei pe zi de la Guvern. Nicolae Ciucă a făcut anunțul în direct. Cine poate primi banii

In ultima perioadă, Nicolae Ciucă a făcut mai multe anunțuri importante pentru români. De data aceasta, însă, premierul informează cu privire la o sumă importantă de bani pe care unii dintre locuitorii țării o vor primi zilnic.

Bani gratis de la Guvern
Guvernul a adoptat vineri o Hotărâre prin care românii, persoane fizice, vor primi de la stat 50 de lei pe zi. Acești bani, însă, nu sunt primiți de oricine, ci legea este valabilă doar pentru anumite persoane, care se implică în susținerea Ucrainei în război.

La începutul ședinței de Guvern de astăzi, Nicolae Ciucă a explicat că statul are de gând să ii răsplătească pe cei care au în grija lor refugiați Ucraineni și să acopere costurile necesare pentru hrana si adăpostirea acestora. Astfel, din Fondul de Rezervă al Guvernului, au fost alocate 45 de milioane de lei, bani cu care vor fi acoperite aceste cheltuieli.

“Nu am reuşit în şedinţa de miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetăţenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni. Prin hotărârea de guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetăţenii români care găzduiesc cetăţeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, statul are în vedere și acoperirea cheltuielilor din trecut, până la stabilirea acestui proiect, precum și a costurilor pentru mâncare.

Până acum, aproximativ 15.000 de ucraineni au ajuns la noi în țară și au avut nevoie de sprijin, cazare și hrană. Cei care, de exemplu, adăpostesc în casa lor un ucrainean pentru 60 de zile, va primi de la stat 3000 de lei.