Putin a dat ordin! România e direct vizată. Rusia ne-a luat la ţintă

Războiul din Ucraina continuă și provoacă o mulțime de controverse. Lupta este din ce în ce mai strânsă și pagubele provocate de ruși sunt din ce în ce mai mari. Putin nu iartă pe nimeni, mai ales pe cei care i se opun. De data aceasta, România este luată în vizor.

România, pe lista neagră a lui Putin
Războiul continuă în Rusia și situația este din ce în ce mai dificilă. Au loc tot mai multe bombardamente și o mulțime de oameni mor nevinovați, în urma atacurilor provocate de ruși. Nici după mai multe negocieri, nu au putut ajunge la o înțelegere și lupta continuă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, a anunțat că România a fost luată în vizor de către Rusia, după ce a declarat „personae non gratae” zece diplomaţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Decizia ar fi fost luată

Astfel, Rusia consideră că este vorba doar de niște pretexte inventate, motiv pentru care vrea explicații de la România. Autoritățile resping presupunerile și consideră că totul a venit în urma presiunilor din partea SUA și ale altor aliați europeni, care nu sunt de acord cu invazia Rusiei în Ucraina.

“Respingem ferm aceste presupuneri propagandistice. Catalogăm demersul României drept parte a unei campanii declanşate de SUA şi aliaţii lor europeni pentru a discredita operaţiunea militară specială desfăşurată de Rusia pentru protejarea populaţiei civile din Donbas, demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova.

Rusia, nemulțumită de relația cu România
Ministerul Afacerilor Externe din România a informat că autoritățile locale au decis că zece diplomați ruși, ce activează la Ambasada Rusiei la București, sunt „personae non gratae”, ceea ce a determinat nemulțumirea oficialilor lui Putin. Pentru asta, Rusia asigură că lucrurile nu vor rămâne așa și așteaptă ca situația să fie rezolvată, pentru că imaginea țării a fost aspru afectată.

Decizia României a venit după ce mai multe state UE au acționat în același sens. Mai exact, Germania, Franța, Italia, Danemarca, dar și Suedia au expulzat marți zeci de diplomați ruși, numărul total fiind de peste 200.