Calendar ortodox 8 Aprilie 2022. Cele mai importante tradiții ale zilei

La data de 8 Aprilie are loc unul dintre cele mai importante evenimente religioase din an. Sunt sărbătoriți sfinți importanți, care au avut un rol important pentru religie. Este o zi mare, care impune mai multe tradiții și obiceiuri.

Sărbătoare 8 Aprilie
La această dată a fiecărui an sunt prăznuiți trei sfinți importanți: Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf. Sfinții zilei de 8 Aprilie fac parte din şaptezeci aleşi de Domnul și au avut o relație strânsă cu acesta. L-au iubit pe Dumnezeu și au renunțat la tot pentru iubirea față de El.

Sfântul Irodion era o rudă a Sfântului Apostol Pavel. Acesta a propovăduit cuvântul Domnului și a fost chinuit grav de evrei. A fost supus unor torturi grele și, în final, a fost decapitat pentru că nu a renunțat la credința sa și a refuzat să se închine idolilor.

Sfântul Agav avea darul prorociei și tot ce spunea se adeverea. A prezis o foamete mare, care s-a îndeplinit imediat, precum și legarea lui Pavel la Ierusalim, care a fost apoi dat în mâinile neamurilor.

Sfântul Ruf a fost Episcop în cetatea Tebei din Grecia. Dumnezeu l-a ales pentru că era un bun creștin, care niciodată nu și-a ascuns iubirea față de Domnul. Pentru că nu a vrut să se închine zeilor, a fost torturat pana la moarte.

Tradiții pentru 8 Aprilie
Ziua de 8 Aprilie este una importantă, care pică acum chiar în vinerea din a patra săptămână de post. Unii creștini țin chiar post negru și nu consumă nimic până la apusul soarelui.

Se spune că este bine să vezi apusul în această seara. Cei care vor vedea cum se ascunde soarele vor fi feriți de boli și vor scăpa mereu de ghinion. Tradiția spune că Dumnezeu îi apără pe aceștia.

Dacă în aprilie tună și fulgeră, atunci nu există motive să ne temem de ger. Vremea călduroasă din luna aceasta prevestește o vară ploioasă.