Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la câteva ore de când a fost dată în urmărire generală

Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, joi, în dosarul “Gala Bute”, Elena Udrea a fost dată în urmărire generală de Poliția Română. Ea a fost prinsă în Bulgaria, după câteva ore.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România” a transmis Poliția Română, într-o informare

″Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul București – Secția I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Elena Udrea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul “Gala Bute” a râmas definitivă.

Surse judiciare au precizat, însă, că fostul ministru ar fi părăsit ţara joi prin Vama Giurgiu, informează News.ro.

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta.

Poliția de Frontieră: „Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.”

Poliţia Capitalei: „Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții.”

Anul trecut, în martie, Elena Udrea declara în faţa presei că nu are de gând să fugă din ţară.

„În tot acest timp, am ieşit din ţară, m-am întors în ţară. Niciodată nu mi-a trecut prina cap să rămân în afara țării. Dacă aş vrea să fug din ţară cu trei dosare penale, în care probabil că dacă pleci din ţară sentinţa sigur este cu executare. Păi, eu am experienţa statului în puşcărie în afara ţării. Sunt un om raţional. N-aş pleca să înfund puşcăria pe afară, ca să mă aducă statul înapoi în condiţii de forţă”