SURSE: Elena Udrea a fugit din tara prin vama Giurgiu dupa condamnare

Elena Udrea a fugit din tara prin vama Giurgiu, potrivit unor surse citate de realitatea.net. Politia se afla acasa la fostul ministru al Turismului, insa nu a fost gasita acasa, la casa din Corbeanca.

Elena Udrea a fost condamnata joi de Inalta Curte de Casatie la 6 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute, potrivit sentintei pronuntate de complet in sala de judecata. Decizia e definitiva. Instanta a respins constestatia in anulare si a mentinut sentinta de 6 ani inchisoare.

Elena Udrea a fost condamnata la inchisoare cu executare, sase ani in dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestata, a fost luata joi de instanta suprema.

Un complet format din cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins joi, ca nefondate, contestatiile in anulare depuse de Elena Udrea si ceilalti inculpati din dosarul Gala Bute, fostul ministru al Turismului urmand sa execute condamnarea de 6 ani de inchisoare.

Decizia instantei a fost luata cu majoritate de voturi si este definitiva.

In iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnata in acest dosar la 6 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu. La acel moment, ea era in Costa Rica, unde ceruse azil politic. In octombrie 2018, a fost retinuta de Interpol in Costa Rica, unde a fost incarcerata.

In decembrie 2018 a fost eliberata, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, care a hotarat ca sunt ilegale completurile de 5 judecatori de la instanta suprema.

In iulie 2019, Elena Udrea s-a intors in Romania.