Orban face anunțul momentului: l-a convins pe Putin să cadă la pace cu Zelenski

Războiul continuă în Ucraina și situația este din ce în ce mai dificilă. Negocierile nu dau rezultat și cele două țări care se războiesc nu ajung la o înțelegere. Cu toate acestea, Viktor Orbán, premierul Ungariei, l-ar fi convins pe Putin să participe la un summit de pace alături de Vladimir Zelenski.

Întâlnirea dintre Putin și Zelenski, tot mai aproape
Războiul continuă în Ucraina, chiar și după mai bine de 40 de zile de la începutul crizei. După mai multe serii de negocieri, tot nu s-a ajuns la o înțelegere și o întâlnire între liderii celor doua state este cel mai așteptat moment și considerat cel care ar putea aduce lucrurile la normal.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, anunță că a avut o discuție la telefon, miercuri, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi sunt foarte apropiați și păstrează legătura în mod constant, iar de data aceasta liderul Rusiei ar fi fost cel care a inițiat apelul.

Acesta l-a contactat pe premierul Ungariei pentru a-l felicita pentru victoria sa, obținerea unui nou mandat la conducerea țării. Cu această ocazie, a profitat și i-a cerut lui Putin să participe la un summit de pace, alături de Volodimir Zelenski, Olaf Scholz și Emmanuel Macron, personaje importante în acest moment.

Liderul rus ar fi acceptat propunerea, dar ar fi impus mai multe condiții pe care Orbán nu le-a precizat și a preferat să le țină pentru el până când va fi vorba despre ceva sigur. Totodată, Viktor Orban a mai precizat că i-a propus lui Vladimir Putin să decreteze un armistițiu în Ungaria, la care răspunsul ar fi fost tot afirmativ.

”I-am propus preşedintelui Putin să decreteze un armistiţiu imediat în Ucraina (…) A răspuns afirmativ, dar cu anumite condiţii”, a mărturisit premierul Ungariei.