Phenianul a avertizat că va lovi Coreea de Sud dacă va fi atacat: „Forța noastră de luptă își va îndeplini în mod inevitabil datoria”

Phenianul transmite că va lovi Coreea de Sud în cazul în care va fi atacat și va „amenința” cu armele nucleare. Kim Yo Jong a spus că forța lor nucleară își va îndeplini datoria orice s-ar întâmpla.

Kim Yo Jong este decis ca, în cazul în care Coreea de Sud ar putea plănui un viitor atac împotriva Phenianului, forța lor nucleară își va îndeplini datoria orice s-ar întâmpla.

Phenianul anunță că va lovi Coreea de Sud, în cazul în care va fi atacat

Kim Yo Jong a precizat că, în cazul în care Coreea de Sud ar apela la o confruntare militară, forța lor nucleară își va îndeplini datoria în orice condiție.

„În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a spus Kim Yo Jong.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a asigurat de faptul niciodată Coreea de Nord nu va ataca prima.
KIm Yo Jong a mai subliniat faptul că, dacă din orice motiv, Coreea de Sud vrea să apeleze la o astfel de acțiune militară ca „lovitură preventivă”, se va schimba totul.

„Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv(…) optează pentru o astfel de acţiune militară ca -lovitură preventivă- promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba”, a mai declarat Kim Yo Jong.

Kim Yo Jong a vorbit despre declarațiile lui Suh cu privire la capacitățile ofensive ale statului său împotriva Coreei de Nord și a fost acuzat că vorbește în mod nepotrivit despre „lovitura preventivă”. Aceasta a declarat, despre Coreea de Nord, că riscă să fie amenințată, dar nu a dat mai multe detalii despre acest subiect.

Suh a declarat că forțele armate din Seul sunt apte să atace repede punctul de lansare a rachetelor Phenianului, dar și posturile de comandă, în cazul în care există semne că va fi atacată Coreea de Sud.

Phenianul a îngrijorat ţările învecinate, după ce a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară.