Putin, o nouă lovitură pentru Ucraina. Cere trupelor din Mariupol să depună armele

Războiul continuă în Ucraina și trupele lui Putin înaintează către zone importante în fiecare zi. Deși Rusia este țara atacatoare, a primit și ea mai multe lovituri până acum, mai ales în plac economic. Cu toate acestea, este tot mai înverșunată și nu renunță la lupta.

Rusia amenință din nou Ucraina
Sirenele sună în continuu în Ucraina și nu sunt semne că lupta se va încheia prea curând. Cu toate acestea, Rusia apelează la orice modalitate pentru a învinge și acum a cerut trupelor din Mariupol să depună armele dacă vor ca civilii să rămână în siguranță. Astăzi, la ora 06.00, armata ucraineană ar fi trebuit să se retragă pentru siguranța oamenilor.

”Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane, le cere unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la 06:00, ora Moscovei, pe 5 aprilie, pentru a salva civilii.” a spus şeful Centrului Naţional de Control.apărarea Federaţiei Ruse Mihail Mizintsev.

Cererea Rusiei a sunat mai mult a o amenințare, pentru că au mai existat înțelegeri pentru evacuarea oamenilor din țară pe care, însă, nu le-a respectat. Ministrul a afirmat că cei care depun armele vor rămâne în viață, iar în caz contrar, lucrurile sunt înțelese de la sine.

„Toți cei care depun armele au garantată păstrarea vieții”, a spus Mizintsev.

De astăzi intră în vigoare și mai multe restricții de viză pentru țările neprietenoase. Mai exact, Vladimir Putin a semnat luni un decret care introduce restricții de viză pentru cetățenii țărilor pe care Moscova le consideră „neprietenoase”.

Astfel, unor țări ale Uniunii Europene, precum și cu Norvegia, Elveția, Danemarca și Islanda le va fi greu să obțină viză de călătorie. Ca răspuns la sancțiunile impuse de acestea, Putin a decis și el să pedepsească „cetățenii străini și apatrizii care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a cetățenilor săi sau a entităților sale juridice”.

Trupele rusești pregătesc un alt atac
Trupele rusești și cele ucrainene nu au reușit să ajungă la o înțelegere. După numeroase negocieri, tot nu au ridicat armele și atacurile continuă și acum. Deși s-au retras din nordul țării și părea că au intenții bune, se pare că au făcut-o doar pentru a pregăti o lovitură puternică pentru zona de est.

Locuitorii sunt pregătiți acum pentru o nouă serie de bombardamente. The Kiev Independent notează că alarmele antiaeriene au fost activate în majoritatea regiunilor din Ucraina. Alarmele au început să sune deja și să anunțe un posibil atac în Kiev, Cernăuți, Odesa, Doneţk, Ivano-Frankivsk, Harkov, Hmelnîţkîi, Kirovohrad, Kiev, Liov, Nikolaiev, Transcarpatia, Volîn, Vinnâțea și Zaporojie.