Ucraineanca Yulia, ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie, s-a angajat ca antrenoare de fitness în Brașov

Yulia Chernitskaya (36 ani), ucraineanca ajutată cu 200 lei de un român într-o benzinărie din ţara noastră, s-a angajat ca antrenoare de fitness la un centru din Brașov. Pentru o scurtă perioadă de timp, aceasta a locuit într-un hotel din București, însă s-a mutat ulterior în Brașov.

Pe rețelele de socializare, frumoasa antrenoare a povestit experiențele pe care le-a trăit de când s-a mutat în România, ținând să mulțumească de fiecare dată pentru ajutorul primit și pentru ospitalitatea poporului nostru.

Le-a mulţumit românilor că sunt săritori

Alături de o fotografie în care apare ținând în mâini două bancnote de 100 de lei, Yulia Chernitskaya a povestit că a primit banii, într-o benzinărie, de la un bărbat în vârstă, care s-a oferit să o ajute în momentul în care i-a văzut numărul de înmatriculare. Impresionată până la lacrimi, ucraineanca a hotărât să rămână în țara noastră.

Încă o dată, refugiata ucraineancă a fost ajutată de un român, pe care l-a întâlnit în liftul de la hotel.

„Azi dimineață am întâlnit o persoană minunată în lift, care m-a văzut în presa locală și mi-a spus că ajută ucrainenii prin asociația sa.

Vă mulțumesc! Lumea este foarte mică și omenia trebuie păstrată mereu, indiferent de statutul social și situația financiară. Toți românii sunt foarte săritori! Mulțumesc tuturor”, a mai scris Yulia Chernitskaya pe contul său de Facebook.

Yulia Chernitskaya s-a angajat ca antrenoare de fitness în Brașov

Ucraineanca în vârstă de 36 de ani s-a angajat ca antrenoare de fitness în Brașov și postează regulat imagini de la actualul loc de muncă.

„De ce sunt in Romania si nu in UK sau Canada?

Pentru că e ora 6 și sunt la granița cu casa. Sunt în așteptare. Mă simt mult mai bine mental.

Știi când mi-a fost ușor? Primele zile, am crezut că suntem în siguranță, dar nu credeam că îmi va fi așa de greu. Acest sentiment devine mai puternic pe zi ce trece.

5 aprilie se împlinește o lună de când am plecat din Ucraina. Asta e pentru totdeauna pentru mine.

Am decis să schimb locurile și să mă mut mai aproape de muncă timp de 2 săptămâni. Am decis să închiriez casa. Trăiesc pe cont propriu de la 16 ani și „departe” atât de mult timp mă torturează până la rănile din inima mea.

Postul de multumire persoanelor care ne-au intins o mana de ajutor si ne-au dat locuinte va fi separat”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.