Ungaria: Viktor Orban l-a numit pe Volodimir Zelenski „adversar” în discursul de victorie de după alegerile parlamentare

În discursul de victorie de după alegerile parlamentare, premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a numit „adversar” pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, erou al războiului declanșat de Rusia. Orban a avut o poziție duplicitară de la izbucnirea conflictului, reușind să atragă opoziția inclusiv a liderilor polonezi, cei care-i erau aliați în UE până acum, mai ales pe teme de justiție. A ajuns astfel să fie perceput drept un fel de cal troian al lui Vladimir Putin în UE și NATO.

Viktor Orban îl consideră adversar pe Volodimir Zelenski
„Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, stânga internaţională, birocraţii de la Bruxelles, toţi banii şi instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei.

Niciodată n-am avut atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a declarat Viktor Orban, potrivit CNN.

Orban: Victoria Fidesz e așa mare, că se vede de la Bruxelles!
După numărarea a 94% din voturi, alianţa Fidesz-KDNP are 53%, în timp ce coaliţia de opoziţie, care numără nu mai puțin de şase partide, a reușit să obțină doar 35%.

În mesajul său, Orban a ținut să ironizeze încă o dată Bruxellesul: „Poate nu am arătat niciodată atât de bine ca în seara asta. Victoria noastră se vede de pe Lună, și de la Bruxelles! (…) Am câștigat când opoziţia s-a aliat parţial împotriva noastră şi acum, când toată lumea s-a aliat împotriva noastră!”.