Cine trece primul prin intersecție? Este greșeala pe care toți șoferii o fac

La prima vedere a acestei poze, toată lumea se întreabă cine trece primul în intersecție. Ei bine, se pare că aceasta întrebare de la examenul teoretic pentru obținerea permisului auto da mari bătăi de cap cursanților.

De multe ori șoferii sunt prinși pe picior greșit de agențîi de circulație. Fie pentru că sunt slab pregătiți, fie din grabă, fie din neatenție. Regulile sunt reguli și trebuie respectate. Cum intră în intersecție următorii participanți la trafic?

Cine trece primul prin intersecție?

De cele mai multe ori, fiind întrebaţi, şoferii dau un răspuns, la viteză și pentru că pare simplu, greșit. Ei răspund că șoferul care trece primul în intersecţie este cel de pe autobuz! În acest caz, circulaţia în intersecţie este dirijată de semafor, iar şoferul automobilului vă avea prioritate. Automobilul vă ceda trecerea autobuzului în intersecţie doar în cazul în care semaforul nu vă funcţionează.

Aceasta întrebare de la examenul auto a dat mari bătăi de cap viitorilor șoferi. Chiar daca răspunsul la aceasta este unul extrem de simplu foarte mulți candidați pentru obținerea permisului auto au greșit. Puneți-vă în situația din imaginea de mai sus. Care credeți că vă trece primul prin intersecție?

Întrebare de la examenul auto care da mari bătăi de cap candidaților

Intersecția din imagine este dirijată cu reglementare de priotitate, autoturismul și autobuzul întâlnesc indicatorul ”OPRIRE” și au obligația de a-i da prioritare autocamionului, autocamionul trece primul deoarece acest circulă cu prioritate, între autovehicul și autobuz s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind „OPRIRE”, însă autobuzul îi vă da prioritate autobuzului deoarece virând către stânga autoturismul îi vine din drepta. Ordinea de trecere este autocamionul, autoturismul și autobuzul.

Răspunsul corect este B